Címkék

2016. május 3., kedd

Meghívó 2016. május 11. Indonézia


Meghívó a Budaörsi Olvasókörbe - 2016. május 11.

Az Olvasókörünk célja, hogy lehetőséget adjon az olvasmányélmények megosztására minden érdeklődővel. Beszélgettünk már Jókairól, Szabó Magdáról, Karinthyról, Örkényről, Ulickajáról, vendégünk volt Erdős Virág költő, Dr. Bodó Miklós és Ágh Attila professzorok. Spiró György és Kukorelly Endre írók, Horvát János tv személyiség. Kerékgyártó István író, aki Budaörsi lakos is öt könyvét mutatta be nekünk. Ágoston László (Moltopera) áriákat énekelt a könyvtárban. http://tothzoltan.blog.hu/2015/03/05/budaorsi_olvasokorben_a_moltopera. A 2015. év nyarán a Sukorói kajak-kenu pályán önkénteskedtünk mozgássérültek számára, majd egy sárkányhajóval hasítottunk a vízen. Augusztusban Krúdy Gyulára emlékeztünk az óbudai Vendéglátó Múzeumban. A „Civilek éjszakáján” gyógyító ételeket főztünk a Motiváció Alapítvány vendégeinek.

2016. januárjában vendégünk volt Faragó András és Dési János, akik az első köztársasági elnökről – Göncz Árpádról - készült könyvet mutatták be olvasókörünknek. Februárban Heller Ágnes beszélgetett velünk a jó és a rossz ember fogalmáról, az olvasónapló írásának a szépségéről. Márciusban Simon Attila Mozart dalokat énekelt az Olvasókörben. Áprilisban Sas József mesélte el az életének mókás és szomorú eseményeit, majd a Holocaust Emlékközpontban Várady Júlia könyvével ismerkedtünk meg.

2016. május 11-én, szerdán, a Budaörsi Könyvtárban egy új könyvet beszélhetünk meg!

Előkészületben: 'INDONÉZIA varázslatos világa - Jáva és Bali európai szemmel' (képes beszámoló). Az ismeretterjesztő sorozat legújabb kötete: kultúrtörténet és útikalauz egyben.


Előadó: Kocsis András Sándor


Az olvasókör a Budaörsi Könyvtár támogatásával és helyiségében működik: Károly király u. 20.

A könyvtár elérhetősége: http://www.budaorskonyvtar.hu/kapcsolat.php

Várjuk régi és új tagjainkat a találkozóra!

Terveink

2016. május 25-én sárkányhajózásra megyünk, mert közösen így döntöttünk! A mozgássérültek számára a rendezvényt Nagy János szervezi, aki a Budaörsi Olvasókörünknek is tagja. A rendezvényen összesen 1000 ember vesz részt (előzetes adat). Várjuk a választ: az Olvasókörből ki készít dobozba zárt előétel finomságot? Ki vesz részt a felolvasásban? Ki evez segítőként a mozgássérülteknek a sárkányhajóban? Kinek van további javaslata?

2016. június 8-án, szerdán, Budapesten, a Deák Ferenc téri Evangélikus Templomban J.S.Bach müveiböl lesz egy nagyszerű válogatás. Tóth Mónika barokk hegedűművész, olvasókörünk tagja hív minket a koncertre, menjünk együtt!

2016. június 22-én, szerdán, 17 órakor, a Budaörsi Könyvtárban Turczi István verseit kívánjuk közelebbről megismerni.


2016. második félévre elfogadta a meghívásunkat Hábetler András, operaénekes.


2016. második félévre elfogadta a meghívásunkat Péterfy Gergely író. Az időpont egyeztetés alatt van.


Várjuk az Olvasókör tagjainak a javaslatait 2016 további hónapjaira!

Budaörs, 2016. május 02.

Csabay Károly, könyvtár igazgató                                        Tóth Zoltán, olvasókör vezetője

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése